Đề kiểm tra học kì 1 tiếng anh lớp 6

Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 gồm lời giải năm 2021 sách new (90 đề) - Kết nối tri thức, Cánh diều, Chân ttránh sáng tạo

Haylamvày soạn cùng học hỏi Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 có đáp án năm 2021 sách mới (90 đề) những cuốn sách Kết nối trí thức, Cánh diều, Chân ttách sáng chế được tổng đúng theo chọn lọc tự đề thi môn Tiếng Anh 6 của những trường THCS sẽ giúp học viên bài bản ôn luyện trường đoản cú kia đạt điểm trên cao trong các bài thi Tiếng Anh lớp 6.

Bạn đang xem: Đề kiểm tra học kì 1 tiếng anh lớp 6

*

Phòng Giáo dục với Đào chế tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Chân ttránh sáng sủa tạo

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không kể thời hạn phân phát đề)

(Đề số 1)

I. Circle and Odd one out.

1. A. xe đạp B. bus C. plane D. photo

2. A. beautiful B. big C. market D. noisy

3. A. train B. post office C. clinic D. supermarket

4. A. mother B. father C. brother D. doctor

II. Give sầu the correct size of verbs in bracket.

1. They (be) ................... engineers.

2. She (live) ................... on Tran Phu street

3. Phong (not/ listen).............................. to lớn the music every day.

4. Look! Minh (play) ................... soccer.

III. Choose the correct answer

1. Hi. My name is John. What’s__________name? - My name’s Lan.

A. my B. her C. his D. your

2. How many books does Ba___________? - He has eight.

A. have sầu B. has C. to lớn have D. having

3. Does Lan have sầu Math on Tuesday? - No, she___________.

A. don’t B. doesn’t C. hasn’t D. haven’t

4. She ___________ her teeth every evening.

A. brush B. to brush C. brushing D. brushes

5. What is she doing ? - She __________ lớn music.

A. listen B. listens C. is listening D. listening

6. He has breakfast _____ six o’clochồng.

A. in B. at C. on D. for

7. My school is ________ khổng lồ a hospital.

A. near B. next C. beside D. between

8. Where is ________ school? - It’s in the country.

A. Nams’ B. Nam C. the Nam’s D. Nam’s

IV. Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. house B. home page C. hotel D. hour

2. A. truck B. bus C. ruler D. lunch

V. Read the passage & choose True (T) or False (F)

My name is Mai. I am a student at Thang Long School. It is in the country. Every morning, I get up at five o’clock. I take a shower, have sầu breakfast và go khổng lồ school at 6.30. I have sầu classes from 7.00 to lớn 11.15. At 12.00 I have sầu lunch at school. In the afternoon, I bởi the housework and play volleyball. In the evening, I watch television or listen to lớn music và vì chưng my homework. I go to lớn bed at 10.30.

1. Mai is a student at Thang Long School.

2. Mai goes khổng lồ school at half past six.

3. She does the housework and plays volleyball in the afternoon.

4. In the evening, she doesn’t watch television.

VI. Rearrange these words to lớn make complete sentences.

1. lives/ he/ near/post-office/the

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

2. listens / Nam / after / lớn / school / music .

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

3. school / đô thị / is / my / the / in

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

ĐÁPhường ÁN

I.

1. D 2. C 3. A 4. D

II.

1. are

2. lives

3. doesn’t listen

4. is playing

III.

1. D 2. A 3. B 4. D

5. C 6. B 7. B 8. D

IV.

1. D 2. C

V.

1. T 2. T 3. T 4. F

VI.

1. He lives near the post-office.

2. Nam listens to lớn music after school.

3. My school is in the đô thị.

Lưu trữ: Đề thi Tiếng anh lớp 6 Học kì 1 - sách cũ:

Hiển thị nội dung

*

Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo thành ...

Đề thi Học kì 1 - Cánh diều

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(ko nói thời hạn phân phát đề)

(Đề số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. teachers

B. desks

C. rubbers

D. rulers

2. A. pencil

B. help

C. lesson

D. new

3. A. lamp

B. play

C. stay

D. crazy

4. A. bookshelves

B. computers

C. relatives

D. presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health and a long life.

A. hang

B. decorate

C. wish

D. bring

2. There are many beautiful ……………………………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. trees

B. flowers

C. plants

D. balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. important

B. interesting

C. noisy

D. polluted

4. ………………………. is the first person visiting your house at Tet.

A. first rooster

B. lucky money

C. rooster

B. apricot blossom

5. I can"t ............... my timetable.

A. finding

B. finds

C. find

D. finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. should

B. won’t

C. shouldn’t

D. mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… jubởi with his friends.

A. is playing

B. is doing

C. play

D. do

8. London is a big city, but Tokyo is …………… than London.

A. the biggest

B. biggest

C. bigger

D. big

9. What …………….. your favourite sport?

A. do

B. does

C. are

D. is

10. He usually …………… in the morning.

Xem thêm: Chất Dẫn Điện Là Gì ? Chất Cách Điện Là Gì? Lấy Ví Dụ Cho Mỗi Chất?

A. is jogging

B. jog

C. jogs

D. jogging

III. Rearrange given words khổng lồ make sentences

1. places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. to/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. to/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap to complete the passage below.

Ha Long Bay is in Quang Ninc Province. It has many (1) ……….. và caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. the bay you can find Rooster & Han Isl& and even Man’s Head Island. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. islvà in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long Bay is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

1. A. rocks B. islands C. island D. lakes

2. A. On B. At C. In D. Over

3. A. lớn take B. taking C. take D. to lớn taking

4. A. the biggest B. big C. biggest D. bigger

5. A. to enjoy B. enjoy C. enjoying D. enjoyed

6. A. historic B. good C. traditional D. difficult

7. A. activity B. acts C. activities D. actions

8. A. natural B. nature C. local D. international

V. Give sầu the correct khung of the verbs

1. Every day she (get) …………..up at 5.00, but today she (get )…………………. up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………lớn school now

3. Lan never ( go ) ………………………………camping in winter

4. ……………………..David ( travel )………………………….. to lớn Viet phái mạnh by plane now?

ĐÁP ÁN

I.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn"t throw trash at public places

2 - She will go lớn a pagodomain authority this Sunday.

3 - Our team are going khổng lồ plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear unikhung to lớn school in Vietnam giới.

IV.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A;

V.

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... travelling;

*

Phòng Giáo dục đào tạo với Đào tạo ra ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không đề cập thời gian phạt đề)

(Đề số 3)

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1.She ……………… in the hospital. (NOT WORK)

2. They ……………… to a new apartment next month? (MOVE)

3. The children are here. They ……………… some models. (MAKE)

4. It’s time ……………… home. (GO)

II. Choose the correct answer.

1. Boys often play soccer after school, but girls ……………… .

A. aren’t B. aren’t playing C. don’t D. don’t play

2. The bookstore is ……………… of the bakery.

A. the left B. next C. near D. in front

3. Find one odd word

A. better B. smaller C. worker D. hotter

4. On the street, there ……………… a bookstore, a supermarket & a toystore.

A. am B. is C. are D. be

5. I live in a ……………… neighborhood. There are a lot of stores near my house.

A. quite B. quiet C. calm D. noisy

6. Mai’s apartment is ……………… than Nam’s.

A. modern B. moderner C. more modern D. most modern

7. Shh! The baby ……………… .

A. sleep B. sleeps C. is sleeping D. slept

8. It’s dinner time. I‘d better ……………… .

A. go B. khổng lồ go C. going D. am going

9. We are talking to lớn firefighters & checking ……………… different fire trucks.

A. over B. in C. into D. out

10. Which underlined part is pronounced differently ?

A. coffee B. see C. agree D. free

III. Read and match.

A

B

1. Shall we go there by xe đạp ?

A. Me, too.

2. Can you help me, please ?

B. Yes, sure.

3. Would you like to lớn play outside ?

C. Sorry, I can’t.

4. I’m so excited.

D. No, let’s walk there.

IV. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False.

My grandma is my best friover. She is 68 years old. She lives with our family. She was a maths teacher at a secondary school. She likes getting up early & watering the flowers in our garden. She usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens to lớn me when I’m sad. I love her a lot.

1. The author’s best frikết thúc isn’t young.

2. She helps the author vày the housework.

3. She teaches maths at a secondary school.

V. Make the questions with the words underlined.

1. My parents are taking me khổng lồ London this Saturday.

2. They often play soccer after school.

VI. Write the sentences with the cues given

1. Hue / be / busy / than / Da Nang / ?

2. I / vì / gardening / tomorrow.

3. How many / bench / there / in your classroom ?

Đáp án Đề số 3

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1 - doesn"t work; 2 - Are they moving;

3 - are making; 4 - lớn go;

II. Choose the correct answer.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

6 - C; 7 - C; 8 - A; 9 - D; 10 - A;

III. Read & match.

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - A;

IV. Read the passage, & decide whether the statements that follow are True or False.